logo
dwingelderveld2
uitkijk toren ruinen

Ontdek het Nationaal Park Dwingelderveld

Ontdek de prachtige en ongerepte natuur van Nationaal Park Dwingelderveld tijdens uw vakantie en verken de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen die dit park te bieden heeft. Geniet van de rust en stilte terwijl u wandelt, fiets of paardrijdt door de vele paden en routes die door dit adembenemende gebied lopen. Laat u betoveren door de diversiteit aan planten en dieren, en kijk uw ogen uit naar de talloze vogels die hier hun thuis hebben gevonden. Een bezoek aan Nationaal Park Dwingelderveld is een onvergetelijke ervaring die u niet mag missen tijdens uw vakantie!

Theehuys Anserdennen

Middenin het nationaal park Dwingelderveld ligt het Theehuys Anserdennen als een oase van rust. Een ideale rustpunt voor uw wandeling over het Drenthepad of uw fietstocht door het Dwingelderveld. http://www.theehuys-anserdennen.nl/

Bezoek de schaapskudde

Bij het beheren van het natuurgebied wordt er gebruik gemaakt van dieren; zo grazen er runderen en twee schaapskuddes van zo’n 500 schapen. Bij een tocht over de heide kunt u ze van verre zien en een praatje maken met de Herder.
Schaapskudde Ruinen - Schaapskudde Ruinen

Zwemmen

Vanaf ’t Neuvertje  zijn er meerdere plekken waar je kan zwemmen. Eén van de bekendste plekken in de buurt is het Zwembad Ruinen, waar jong en oud zich kunnen vermaken in het water. Maar ook voor diegenen die liever in de natuur zwemmen is er genoeg te doen. Het Blauwe Meer is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt zwemmen in een heldere en rustige omgeving. Of je nu kiest voor het zwembad of de natuur, zwemmen in de buurt van ’t Neuvertje is absoluut een aanrader.’

Het Blauwe Meer Dwingeloo

Recreatieplas Het Blauwe Meer is een klein natuurgebied in de omgeving van Dwingeloo. Het is een onderdeel van het Leggelderveld. Het meer is gevormd door de zandwinning van steenfabriek Albino en heeft vaak een mooie blauwe kleur. In de zomermaanden wordt er veel in de recreatieplas gezwommen. In andere perioden is het een aantrekkelijk gebied om te wandelen en te fietsen.
Blauwe Meer, 7991 TP Dwingeloo

blauwemeer

Zwembad Ruinen

Zwembad Ruinen is een mooi en gezellig openlucht zwembad voor het hele gezin. Zwemmen, wellness, glijden, springen & ontspannen in een landelijke en bosrijke omgeving.
Oude Benderseweg 9, 7963 PX Ruinen www.zwembadruinen.nl

zwembadruinen

Iets verderop

Giethoorn

Giethoorn is een dorp met een breed aanbod aan mogelijkheden voor uw dagje weg of weekendje weg en dan hebben we het over meer dan alleen maar varen. In het dorp zijn diverse winkeltjes, musea en galerieën. Ook kunt u heerlijk door de omgeving wandelen en fietsen. Natuurlijk mag daarbij een bezoek aan de schitterende wonderen van het Nationaal Park Weerribben-Wieden niet ontbreken.

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe

Drentse Koe is een grote indoor en outdoor speelboerderij voor kids van 0 tot 12 jaar. Indoor speelplek vol met klim en klauter toestellen. Daarnaast is er een pony arena, waarop de Kids op speelgoedpaarden rond kunnen lopen. Ziet er net zo hilarisch uit als het klinkt. De Kids wanen zich echte cowboys & girls. Drentse Koe is breed opgezet ,naast alle Klimtoestellen is er een gave Waterspeelplaats met fonteintjes en verkoelende watertoestellen. Het buitengedeelte is ook dikke pret , met een overvloed aan tractors waarin de Kids kunnen rondrijden . De springkussens en grote glijbanen ontbreken niet. Het maisdoolhof met speurtocht en skeltercircuit met geitjes en kippen maken het boerensfeertje compleet.
www.drentsekoe.nl