Omgeving

Omgeving

Vakantie rond het Dwingelderveld is genieten van:

  • stilte, rust en ruimte
  • uitgestrekte heide en prachtige bossen
  • fietsen, wandelen, picknicken en zwemmen
  • mountainbiken, skaten, nordic walking, letterboxen
  • kunst, archeologie en cultuur

 

Het Nationaal Park Dwingelderveld

Neem wandelschoenen en laarzen mee want…het Nationaal Park Dwingelderveld kan het best te voet of per fiets verkend te worden. Er zijn oneindig veel routes die u meenemen op een reis door grasland, heide en bos. Verbaas u over de schoonheid van brink- en esdorpen, weidelandschap met houtwallen, over zand-, klinker- en schelpenpaden. Werkelijk uren wandelen zonder een auto tegen te komen!


Activiteiten

Bezoek bijvoorbeeld het bezoekerscentrum van Natuur Monumenten of geniet van de absolute rust tijdens een kop koffie bij het theehuys Anserdennen. Onopgemerkt gluren vanuit de verschillende vogelobservatieposten. Vele soorten vogels, roffelende spechten, kwetterende vinken, indrukwekkende roofvogels, reeën, vossen, vlinders en… teveel om op te noemen. Kom en beleef het!

Bij het beheren van het natuurgebied wordt er gebruik gemaakt van dieren; zo grazen er runderen en twee schaapskuddes van zo’n 500 schapen. Bij een tocht over de heide kunt u ze van verre zien en een praatje maken met de Herder.

De schaapskuddeRecreatieplas  Het Blauwe Meer

Recreatieplas Het Blauwe Meer is een klein natuurgebied in de omgeving van Dwingeloo. Het is een onderdeel van het Leggelderveld. Het meer is gevormd door de zandwinning van steenfabriek Albino en heeft vaak een mooie blauwe kleur. In de zomermaanden wordt er veel in de recreatieplas gezwommen. In andere perioden is het een aantrekkelijk gebied om te wandelen en te fietsen.


Buiten zwembad Ruinen
Zwembad Ruinen is een mooi en gezellig openlucht zwembad voor het hele gezin.

Zwemmen, wellness, glijden, springen & ontspannen in een landelijke en bosrijke omgeving.


Golf

Golfclub Havelte

www.golfclubhavelte.nl


Giethoorn

Giethoorn is een dorp met een breed aanbod aan mogelijkheden voor uw dagje weg of weekendje weg en dan hebben we het over meer dan alleen maar varen.

In het dorp zijn diverse winkeltjes, musea en galerieën. Ook kunt u heerlijk door de omgeving wandelen en fietsen. Natuurlijk mag  daarbij een bezoek aan de schitterende wonderen van het Nationaal Park Weerribben-Wieden niet ontbreken.  


Drentse Koe verrassend leuk en favoriet bij de Kids

Drentse Koe is een grote indoor en outdoor speelboerderij voor kids van 0 tot 12 jaar.
Indoor speelplek vol met klim en klauter toestellen. Daarnaast is er een pony arena, waarop de Kids op speelgoedpaarden rond kunnen lopen. Ziet er net zo hilarisch uit als het klinkt. De Kids wanen zich echte cowboys & girls. Drentse Koe is breed opgezet ,naast alle Klimtoestellen is er een gave Waterspeelplaats met fonteintjes en verkoelende watertoestellen. Het buitengedeelte is ook dikke pret , met een overvloed aan tractors waarin de Kids kunnen rondrijden . De springkussens en grote glijbanen ontbreken niet. Het maisdoolhof met speurtocht en skeltercircuit met geitjes en kippen maken het boerensfeertje compleet. 

Speelboerderij in Drenthe Speeltuin in Drenthe Speeltuin Drenthe Speelboerderij Drenthe

Dus genoeg te beleven in Ansen en omgeving!